Beneficiile uleiului de curmale pentru piele și păr

Uleiul se obține prin presarea la rece a sâmburilor fructelor de curmal, acesta fiind foarte bogat în nutrienți și folosit nu doar în alimentație, ci și în cosmetică sau medicină tradițională.

Între beneficiile acestuia pentru piele, amintim:

  • are efect antioxidant, protector, antirid, reparator, regenerant, emolient, hidratant, antiseptic, antimicrobian, antiviral, dezinfectant, hrănitor, calmant, antiinflamator, revitalizant, purifiant;
  • previne îmbătrânirea prematură a pielii;
  • estompează ridurile deja existente și previne apariția unora noi;
  • ideal pentru îngrijirea pielii mature, ridate, obosite, uscate, descuamate, rugoase;
  • redă fermitatea și elasticitatea pielii;
  • poate fi folosit pe orice tip de piele;
  • se absoarbe repede în piele și nu lasă urme grase;
  • tratează herpesul;
  • stimulează sinteza de colagen și elastină;
  • poate fi aplicat pe pielea sensibilă din jurul ochilor;
  • îmbunătățește aspectul pielii afectate de acnee;
  • tratează micozele și infecțiile cutanate;
  • poate fi aplicat pe pielea bebelușilor;
  • reduce durerile și inflamațiile cauzate de reumatism, artrită și artroză.

Între beneficiile aduse părului, amintim:

  • redă strălucirea naturală a părului;
  • protejează părul de factorii extremi de mediu (vânt, ger, soare puternic) și de poluare;
  • ideal pentru revitalizarea părului uscat, degradat, agresat, vopsit, casant;
  • previne apariția vârfurilor despicate;
  • stimulează creșterea părului.

De la același autor

Ultimele din categorie