Biserica Ortodoxa de stil vechi - 2011-02-17 23:36:47

Întreabă preotul

Biserica Ortodoxa de stil vechi - 2011-02-17 23:36:47

traian05
întreabă:

Este bine daca ma inchin si in bisericile pe stil vechi?

pr Constantin Sturzu a răspuns:
17 Februarie 2011

Dacă acele biserici sunt din patriarhii ce au comuniune cu Biserica Ortodoxă Română... da! Nu e nici un fel de problemă. Sunt pe stil vechi ortodocșii ruși, cei din Serbia, cei din Sfântul Munte Athos ș.a. Și în Patriarhia Română este o mitropolie, cea a Basarabiei, care ține calendarul pe stil vechi și, evident, în bisericile de acolo ne putem închina. În țară însă avem biserici STILISTE, care s-au rupt de Biserica Ortodoxă Română. În acelea să evităm a ne închina. Ca să mă fac mai bine înțeles, e o mare diferență între Bisericile care țin calendarul pe stil vechi (neîndreptat încă), dar care au comuniune cu Biserica noastră, și grupările care s-au rupt de Patriarhia Română dând naștere mișcării stiliste. Acestea din urmă sunt, prin urmare, schismatice. Nădăjduim că Bunul Dumnezeu va vindeca și această rană creată prin sfâșiere (schismă) și că acești stiliști vor reveni la Biserica de care s-au rupt.
(Pr. Constantin Sturzu)

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!