Borș de fasole

Stil de viaţă

Borș de fasole

Fasolea este o foarte bună sursă de carbohidrați și proteine vegetale, fiind sățioasă datorită fibrelor pe care le conține.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:

  • 300-400g boabe de fasole
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de păstârnac sau pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei gras
  • 1 gogoșar
  • 400 ml pulpă de roşii
  • o legătură cu pătrunjel verde
  • o legătură cu mărar
  • 2-3 fire de leuștean
  • o lingură rasă cu cimbru uscat
  • 500-800 ml borş de casă.

Când fasolea este aproape fiartă se adaugă legumele tocate, mai puțin ardeiul gras, gogoșarul și roșiile și se lasă până când țelina este fiartă.

Se adaugă ardeiul gras și gogoșarul și se lasă la fiert.

Odată fierte legumele, se adaugă roșiile, se asezonează cu sare și piper și se lasă la fiert, la foc mic, pentru 15-20 de minute.

Se adaugă borșul (după gust), cimbrul și verdeața tocată și se lasă să fiarbă încă 10 minute. Se trage apoi vasul de pe foc, se acoperă vasul și se lasă să stea pentru 10 minute.

Dat fiind faptul că acest borș este o bună sursă de carbohidrați, se va consuma ca atare, fără pâine, alături de ardei iute murat.

Poftă bună!

Citește despre: