Humus cu ardei copți
Humusul este un preparat tartinabil, bogat în proteine, fibre și carbohidrați.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g de năut fiert (sau din conservă)
- 3 ardei grași roșii copți
- 3 linguri de tahini
- 2-3 căței de usturoi (opțional)
- 2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
- sare după gust
- 2 linguri cu apă
- 3 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- 1-2 linguri cu chimion măcinat fin.
Puneți toate ingredientele într-un blender sau chiar într-un chopper și mixați totul până când obțineți o pastă omogenă, fină.
Serviți humusul pe lipie sau pâine prăjită, simplu, sau alături de câteva felii de legume de sezon: ridici, roșii, ardei sau presărat cu verdeață tocată.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro