Paste cu roșii și ardei copți
Pastele, cu multitudinea lor de feluri de preparare, sunt un fel de mâncare iubit de foarte mulți dintre noi, fiind ușor de preparat, gustoase și potrivite pentru orice ocazie.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de paste
- 500 g de roșii cherry
- o roșie mare de grădină, bine coaptă
- 2 ardei grași
- o căpățână de usturoi
- o ceapă micuță
- sare, piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- oregano, cimbru, busuioc, fulgi de chilli, după gust
- 2 lingurițe cu zahăr
- câteva semințe de pin (opțional).
Puneți într-un vas termorezistent roșiile, ardeii tăiați cuburi, ceapa tăiata solzișori și căpățâna de usturoi tăiată în jumătate, stropit cu puțin ulei și învelit în folie de aluminiu.
Asezonați cu sare piper și ulei, acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ o oră, sau până când legumele sunt bine coapte.
Când legumele sunt aproape gata, puneți pastele la fiert și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Roșia de grădină, se toacă mărunt și se pune la prăjit într-o tigaie neaderentă împreună cu o lingură de ulei, asezonată cu sare, piper, cimbru, busuioc, oregano, zahăr și fulgi de ardei iute.
Când sosul scade și capătă consistență, se trage vasul pe foc.
Usturoiul se stoarce în acest sos și se amestecă bine.
Se adaugă sosul peste legumele coapte împreună cu pastele, se amestecă bine și se servesc pastele ca atare, sau presărate cu câteva semințe de pin.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro