Borș de legume
Avantajul supelor, borșurilor sau ciorbelor este că putem consuma o varietate de legume, chiar și dintre cele pe care nu le îndrăgim în mod special.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mare, tocată mărunt
- un morcov mărișor, tânăr, tăiat cubulețe
- un sfert de țelină mică, tocată cubulețe
- un ardei gras roșu, tocat cubulețe
- 2 cartofi de mărime medie, tăiați cuburi
- 2 roșii mari de grădină bine coapte sau o cutie de 400 g de roșii în suc propriu
- un bol mic de conopidă ruptă în buchețele mici
- 2 mâini cu fasole verde, tăiată bucățele mici
- o legătură cu mărar
- o legătură cu pătrunjel verde
- 2-3 fire de leuștean
- borș.
Într-o oală se pun la călit ceapa, morcovul și țelina, până când ceapa devine translucidă, moment în care se adaugă ardeiul gras și se lasă la călit încă 2-3 minute.
Se adaugă conopida și 1.5-1.7 litri de apă sau supă de legume. Când conopida este pe jumătate fiartă, adăugăm cartofii și lăsăm în continuare la fiert, până ce cartofii sunt pătrunși pe jumătate.
Se adaugă fasolea verde și se lasă până ce aceasta din urmă este complet fiartă. Acum se adaugă roșiile, iar după 5 minute se adaugă verdeața tocată, sarea, piperul și borșul (după gust) și se lasă la fiert timp de 5-10 minute, la foc mic, vasul fiind acoperit măcar parțial.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro