Borș de legume cu orez
Borșul umplut este foarte bogat în enzime, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale și aminoacizi esențiali, acesta fiind recomandat a se consuma chiar și crud, câte un pahar zilnic, pentru a susține sistemul imunitar.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă
- un ardei capia
- un ardei gras verde
- o rădăcină de pătrunjel
- un sfert de ţelină de mărime medie
- un morcov
- un dovlecel
- 2 cartofi
- jumătate de cană cu orez cu bob rotund sau basmati
- o legătură de pătrunjel verde
- 2-3 fire de leuștean verde
- o legătură cu mărar
- borș proaspăt
- 4 litri de apă
- 800 g de roșii tocate în suc propriu sau suc de roșii mai gros.
Legumele se taie cubulețe, cu excepția cartofilor care se taie un pic mai mari.
Într-o oală se pub 4-5 linguri de ulei de măsline, ceapa, morcovul și ardeii și se călesc 2-3 minute.
Se adaugă restul legumelor, cu excepția roșiilor, apa și puțină sare. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul spălat.
Se amestecă ocazional, pentru ca orezul să nu se prindă de oală.
Când orezul și legumele sunt bine fierte se adaugă roșiile, borșul și se mai lasă la fiert timp de 10 minute.
Trageți vasul de pe foc, adăugați verdeața tocată mărunt, asezonați cu sare și piper și acoperiți vasul cu un capac. Lăsați să stea 5-10 minute, după care se poate servi.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro