Bruschette cu prosciutto și camembert
De origine italiană, bruschetta a devenit unul dintre aperitivele emblemă ale Italiei, fiind apreciat, replicat și adaptat în foarte multe țări, inclusiv la noi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- felii de baghetă prăjite pe ambele părți;
- felii subțiri de prosciutto crudo;
- felii subțiri de brânză camembert;
- pastă de roșii uscate la soare (rețeta noastră o găsiți aici);
- frunze de rucola;
- oregano proaspăt;
- ulei de măsline presat la rece.
Imediat după ce ați prăjit feliile de baghetă, stropiți-le cu ulei de măsline.
Ungeți apoi fiecare felie de pâine cu un strat subțire de pastă de roșii.
Puneți deasupra o felie de prosciutto, iar peste prosciutto, o felie de brânză camembert.
Ornați fiecare bruschettă cu o frunză de rucola și câteva frunzulițe de organo.
*Dacă nu vă place brânza camembert, puteți folosi mozzarella de bivoliță.
Poftă bună!
Salată cu pește
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro