Bruschette cu prosciutto și camembert

Stil de viaţă

Bruschette cu prosciutto și camembert

De origine italiană, bruschetta a devenit unul dintre aperitivele emblemă ale Italiei, fiind apreciat, replicat și adaptat în foarte multe țări, inclusiv la noi.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • felii de baghetă prăjite pe ambele părți;
  • felii subțiri de prosciutto crudo;
  • felii subțiri de brânză camembert;
  • pastă de roșii uscate la soare (rețeta noastră o găsiți aici);
  • frunze de rucola;
  • oregano proaspăt;
  • ulei de măsline presat la rece.

Imediat după ce ați prăjit feliile de baghetă, stropiți-le cu ulei de măsline.

Ungeți apoi fiecare felie de pâine cu un strat subțire de pastă de roșii.

Puneți deasupra o felie de prosciutto, iar peste prosciutto, o felie de brânză camembert.

Ornați fiecare bruschettă cu o frunză de rucola și câteva frunzulițe de organo.

*Dacă nu vă place brânza camembert, puteți folosi mozzarella de bivoliță.

Poftă bună!

Citește despre: