Bucurie și recunoștință la baldachinul Sfintelor Parascheva și Ecaterina

18 Octombrie 2018 23:08 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

„Ne-am închinat cu credință la Bunul Dumnezeu, la Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfânta Ecaterina, pe 25 noiembrie prăznuită. Atât de mult ne dorim să nu ne uite nici pe noi, și nici pe nimeni altcineva!”

„Totul este minunat!” Așa a exclamat Bianca, după ce s-a închinat Sfintelor Parascheva și Ecaterina. „Ne bucurăm că am ajuns! Am stat șapte ore la rând și a fost o experiență extraordinară! Sfânta Parascheva, dar și Sfânta Ecaterina întotdeauna ne ajută, nu doar când venim. Oricând, în timpul anului. De aceea a fost astăzi o zi de mulțumire”, spune tânăra venită din București.

La fel de fericită este Maica Iustina de la Mănăstirea Suzana, Prahova. „Sfânta Cuvioasă Parascheva ne-a ajutat așa de mult, încât am ajuns foarte repede. Ne simțim bine. Picioarele merg singure, chiar dacă e obositor, drumu-i lung, a fost foarte frumos. Ne-am închinat cu credință la Bunul Dumnezeu, la Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfânta Ecaterina, pe 25 noiembrie prăznuită. Atât de mult ne dorim să nu ne uite nici pe noi, și nici pe nimeni altcineva!”

Iar sfinții, cu adevărat, nu uită și nu întorc spatele celor ce se roagă cu credință. „Am 44 de ani și de 24 de ani vin an de an la Iași, la Hramul Sfintei Parascheva. Atunci, la începuturi, nu eram însurat. Acum am patru copii și ni s-a îndeplinit și dorința de a avea un băiat”, povestește Dan din Matca, Galați. Dragul pelerinajului l-a insuflat și copiilor, care-l însoțesc la rândul de închinare. „Copiii ne au ca model. Nu vin aici din obligație, ci pentru c-au crescut într-un mediu în care ne-au văzut pe noi și ne-au urmat. Ei știu, așa cum știu și eu, că Sfânta ajută. Am avut necazuri, greutăți foarte mari – și prin credință pe toate le-am depășit. Mulțumim lui Dumnezeu!”

Într-adevăr, sfinții ne sunt prieteni și ne ajută mult, ducând rugăciunea mai departe, la Dumnezeu. Sfinții sunt mijlocitori între pământ și Cer – iar Sfânta Parascheva e un bun rugător și un grabnic ajutător. Anul acesta, alături de Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, bucuria a fost și mai mare. „Am venit, pentru că am simțit chemarea. Locuiesc la o aruncătură de băț de Iași, la Pașcani, dar până acum nu am reușit să ajung la hram. Însă anul acesta Sfânta Parascheva m-a chemat, cred eu, și sunt foarte bucuroasă că am reușit să ajung la ea, dar și la Sfânta Ecaterina”, ne-a mărturisit, plină de emoție, Rodica Pânzaru.

De la același autor

Ultimele din categorie