Ce este anemia?

Stil de viaţă

Ce este anemia?

    • Ce este anemia?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Anemia este o afecţiune maladivă, care constă în scăderea, sub valorile normale, a numărului de globule roşii (hematii) şi a cantităţii de hemoglobină la unitate de volum a sângelui.

La bărbaţi, plafonul numărului de hematii trebuie să depăşească 4,5 milioane, cu peste 13 % hemoglobină, iar la femei plafonul minim de eritrocite este de 4 milioane, cu peste 12 % hemoglobină.

În general, anemia se declanşează din momentul apariţiei unui dezechilibru între producerea eritrocitelor la nivelul măduvei osoase şi distrugerea lor, din cauza acţiunii diverşilor factori.

Termenul de anemie derivă din limba greacă, an = negare şi hiema = sânge, reprezentând lipsa sângelui.
Hemoglobina este o proteină complexă, formată din globină (96%) şi hem (4%), în prezenţa cationului de Fe, situat în centrul celor 4 nuclei pirolici.

Boala este mai frecventă la copii, convalescenţi, bătrâni şi femei de vârstă fertilă.

(Medicina Naturistă. Tainele sănătății, tinereții și frumuseții, vol. 2)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: