Ce mâncăm pentru a avea o inimă sănătoasă
Hipertensiunea, ateroscleroza, infarctul miocardic sunt doar câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare diagnosticate în România.
Pentru a ne recăpăta vitalitatea și sănătatea, schimbarea alimentației de zi cu zi poate fi decisivă. Vă propunem astăzi câteva alimente care ne oferă nutrienți esențiali nu doar pentru inimă, ci și pentru întregul organism.
- Avocado - este un fruct bogat în acizi grași esențiali omega-3-6-9, care scade nivelul de colesterol de tip LDL, favorizează absorbția licopenului și a betacarotenului, susținând sănătatea inimii, pielii și părului.
- Fructele de pădure - știm deja că sunt o sursă bogată de antioxidanți și substanțe antiinflamatorii, care protejează organismul în fața acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi, poluării, virozelor respiratorii, scăzând totodată riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.
- Uleiul de măsline - previne apariția diabetului zaharat, susține sănătatea sistemului osos, îmbunătățește vederea și scade riscul apariției unui infarct miocardic, în mare parte datorită grăsimilor mononesaturate și antioxidanților pe care le conține.
- Mazărea și fasolea - reglează nivelul de colesterol din sânge, susțin scăderea în greutate și sănătatea tractului intestinal, fiind o sursă importantă de proteine vegetale.
- Nucile, migdalele, nucile de macadamia - conțin fibre solubile, grăsimi mononesaturate dar și polinesaturate și acizi grași esențiali omega-3. Ideal este să fie consumate crude sau sub formă de lapte vegetal, cu moderație, deoarece au un indice caloric ridicat.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro