Ce putem face când apar necazurile în familie
„Dorim o căsnicie fericită, care să ne umple inimile, dar nu nădăjduim să ajungem în pământul făgăduinţei fără să trecem mai întâi prin pustiu.”
Viaţa însă nu este totdeauna ceea ce aşteptăm. Într-o formă sau alta, nefericirea este o parte din viaţa noastră, a tuturor.
Există acei puţini care par să meargă pe o cărare comună cu norocul. Dar pentru muritorul de rând vor veni ghinioane şi boli, pierderi şi durere, deznădejde şi moarte.
Ce este, aşadar, acel ceva pe care poţi să-l faci când împrejurări nefavorabile îţi încarcă viaţa?
O atitudine potrivită în faţa vremurilor grele este să accepţi cu stoicism faptul că tu nu poţi să faci excepţie de la lovituri şi de la furtuni trecătoare. Nu vreau să-ţi inspir ideea fatalismului, dar află aceasta: sunt multe cupluri nesăbuite, care înaintează fără grijă, având impresia eronată că neşansa şi furtuna vor excepta o dragoste ca a lor. Fac greşeala să creadă că certificatul lor de căsătorie cuprinde şi garanţia pentru o viaţă fericită.
Vă veţi afla pe drumul cel bun atunci când veţi fi de comun acord că: „Dorim o căsnicie fericită, care să ne umple inimile, dar nu nădăjduim să ajungem în pământul făgăduinţei fără să trecem mai întâi prin pustiu”.
(Charlie W. Shedd, Scrisori Caterinei. Sfaturi unei tinere căsătorite, traducerea Preot Constantin Coman, Garoafa Coman, Editura Bizantină, București, p. 122)