Ce puteți trata cu ceai de unguraș
Folosit în vechime pentru tratarea tuberculozei și malariei, ungurașul are proprietăți expectorante, colagoge, stomahice și antitermice.
Pentru a prepara infuzia, adăugați 1-2g de plantă uscată într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți vasul, lăsați la infuzat timp de 10 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni zilnic, preferabil cu 20-30 de minute înainte de masă.
Între beneficiile acestui ceai amintim:
- dischinezie biliară
- afecțiuni cardiace
- anorexie
- bronșită
- astm bronșic
- gripă
- răceală
- tuse convulsivă
- febră
- stimulează apetitul
- stimulează digestia
- răni purulente, greu vindecabile (aplicat extern, sub formă de cataplasmă sau compresă)
- hipertensiune
- reglează ritmul cardiac
- afecțiuni hepatice
- dureri de rinichi
- răni purulente
- ulcerații
- amețeală.
Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume acest ceai.
De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni cardiace nu trebuie să depășească doza zilnică recomandată. În caz contrar, pot apărea tulburări cardiace.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro