Ungurașul tratează rănile
Ungurașul face parte din familia Laminaceae, iar în România crește în locuri însorite, aride, pe pajiști degradate, ogoare, terenuri virane și necultivate, marginea drumurilor și gardurilor sătești, din regiuni de șes până la altitudini de 1.500 de metri.
În compoziția ungurașului sau voronicului, așa cum mai este cunoscut, se regăsesc glicozide amare (marubina, marubiina), taninuri și alcaloizi (coline), substanțe pectice, mucilagii, ceruri, rezine, saponine, substanțe grase, acizi organici (marubic, ursolic), ulei volatil, vitamina C și săruri minerale.
Ungurașul se folosește extern sub formă de comprese și cataplasme, la care se folosește infuzie concentrată (3 lingurițe de plantă la o cană de apă clocotită). Este deosebit de benefic în cazul rănilor purulente și al ulcerațiilor, deoarece grăbește cicatrizarea, are efect antibacterian, astringent, antiseptic și antiinflamator.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro