Ce puteți trata cu vin de mărar
Bogat în substanțe nutritive și antioxidanți, mărarul este mai mult decât o plantă aromatică, el având efecte antiinflamatorii, antiseptice, anticancerigene, diuretice, digestive, calmante, tonice, revigorante, afrodisiace, galactogene, antispasmodice, antibalonare, antianxioase etc.
Pentru a prepara vinul de mărar aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 50g de semințe de mărar
- 20g de semințe de anason
- un litru de vin roșu, bio sau organic
- 100g de zahăr
- 25ml de rachiu.
Adăugați toate ingredientele într-un borcan din sticlă, amestecați până ce zahărul se dizolvă, închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 10 zile, într-un loc ferit de lumină, la temperatura camerei.
La sfârșit se filtrează, iar preparatul astfel obținut se păstrează în recipiente din siticlă, la loc răcoros, ferit de lumină.
Se administrează câte 50ml de vin, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale.
Remediul este eficient în caz de:
- astm
- aerofagie
- balonare
- flatulență
- tulburări nervoase
- impotență
- lipsa poftei de mâncare
- digestie lentă
- stimulează secreția de lapte matern
- calmează crampele abdominale.
Mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de mărar găsiți aici.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro