Ce puteți trata cu ceai de mărar
Apreciată ca plantă aromatică, mărarul este și un important remediu natural datorită proprietăților sale estrogenice, emenagoge, galactogoge, stomahice, carminative, antispastice, diuretice etc.
Pentru a prepara infuzia, adăugați într-o cană cu apă fierbinte o linguriță de semințe de mărar uscate și zdrobite. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- amenoree
- hipogalacție
- dismenoree
- sterilitate feminină
- hipoplazie mamară
- menopauză prematură
- digestie dificilă
- balonare
- spasme digestive
- insomnie
- hirsutism
- hemoroizi
- anorexie
- colici
- afecțiuni ale inimii
- afecțiuni ale căilor urinare
- senzație de vomă
- elimină apa în exces din organism.
Persoanele care suferă de hiperestrogenism, hipermenoree, chisturi ovariene, noduli mamari, tumori benigne sau maligne, mamare sau genitale, LES, poliartrită reumatoidă, sclerodermie, scleroză multiplă, femeile însărcinate, care alăptează, care au suferit o histerectomie, fetele cu vârste sub 14 ani nu vor consuma acest ceai sau alte preparate care conțin semințe de mărar.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro