Ce semnifică cuvintele: „pentru că cine nu este împotriva noastră este pentru noi”?
Sarut mâna, Parinte!
In Evanghelia de azi (Noiembrie 16) se spune că: „Iisus i-a răspuns: nu-l opriţi, pentru că cine nu este împotriva noastră este pentru noi."; As vrea sa inteleg la ce se refera Domnul.
Doamne ajuta!
Maria
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Ce înseamnă cuvintele Mântuitorului: „Să nu credeți că am venit să aduc pace pe pământ, n-am venit să aduc pace, ci sabie” și celelalte conform Matei 10, 24-36?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută!
Cuvintele aceste au fost spuse de către Domnul Hristos în contextul în care Apostolii opriseră pe cineva de la scoate demoni: „Învăţătorule, am văzut pe unul care scoate afară diavoli în numele Tău şi l-am oprit, pentru că nu Te urmează împreună cu noi”. Înainte de acesta Hristos le spuse că „cine este mai mic între voi toţi, acela este mare”. Așadar Sfânt Ioan, probabil gândind că au greșit atunci când l-au oprit pe acela, a cerut lămuriri de la Învățătorul. Sfântul Teofilact al Bulgariei, în tâlcuirea la Evangheliei după Luca spune: „Aşadar, loan s-a temut aceasta: ca nu cumva să fi făcut lucru de trufie oprindu-l pe acel om. Şi pentru care pricină îl opreau pe om? Nu zavistuindu-l, ci judecându-l pe el nevrednic de a face minuni, căci nu primise împreună cu dânşii darul facerii de minuni, nici nu l-a trimis pe El Domnul spre aceasta, asemene a lor, [Apostolilor,] şi nicidecum nu urma acela lui Iisus.”
Și tot Sfântul Teofilact ne spune, că în spatele acestor cuvinte ale Mântuitorului stă acest înțeles: „Lăsaţi-l pe el să facă aceasta, căci zdrobeşte şi el puterea satanei; şi, de vreme ce nu vă împiedică pe voi întru propovăduire şi nici nu-i ajută diavolului, dintru această pricină el este pentru noi. Căci acela care nu este împotriva Lui Dumnezeu, pentru Dumnezeu este, precum şi acela care nu adună cu Dumnezeu, acela cu diavolul este".
Cu alte cuvinteatunci când cineva, chiar și fără să își dă seama, lucrează binele el lucrează pentru Dumnezeu și implicit împotriva diavolului.
pr. Andrei