Ce înseamnă cuvintele Mântuitorului: „Să nu credeți că am venit să aduc pace pe pământ, n-am venit să aduc pace, ci sabie” și celelalte conform Matei 10, 24-36?
Cum explicați și ce a vrut să zică Domnul Iisus Hristos la versetele astea: Matei 10: 34-36: „Să nu credeți că am venit să aduc pace pe pământ, n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să întorc pe fiu împotriva tatălui său, pe fiică împotriva mamei sale și pe noră împotriva soacrei sale. Și omul va avea ca vrăjmași chiar pe cei din casa lui”?
Foarte interesante randuri .
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
De ce Mântuitorul Iisus Hristos este numit în Biblie și Fiul lui David?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută!
Emanoil, cuvintele acestea trebuie înțelese în contextul în care le-a spus Mântuitorul. Pentru a le explica mă folosesc de cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, pe care le poți citi în imaginile de mai sus (sau în atașamentele de mai jos), extrase din comentariul său la Matei (Sfântul Ioan Gură de Aur - Scrieri III, PSB vol. 23) precum și de un cuvânt al Sfântului Nicolae Velimirovici.
Sper ca ambele să îți fie de folos în înțelegerea acestor versete biblice.
Spor în toate cele bune!
pr. Andrei