Ce sfaturi le dați părinților care trebuie să-și țină copiii în casă în zilele acestea de grele încercări?

Întreabă preotul

Ce sfaturi le dați părinților care trebuie să-și țină copiii în casă în zilele acestea de grele încercări?

    • Ce sfaturi le dați părinților care trebuie să-și țină copiii în casă în zilele acestea de grele încercări?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Eli
întreabă:

Ce sfaturi le dați părinților care trebuie să-și țină copilașii în casă în zilele acestea de grele încercări?

pr Constantin Necula a răspuns:
6 Aprilie 2020

Nu sunt grele încercările. E mai greu cu copiii decât cu noi, ăștia mari. Poate redescoperim să ne jucăm împreună cu ei, să ne uităm la desene, să citim povești, să-i punem la punct în ceea ce ne-a lipsit până acum. Într-un fel sau altul, cred că cel mai mare câștig pe care-l avem din toată nebunia asta este că stăm acasă. Stăm acasă și încercăm să reglementăm inclusiv nevoia de familie din jurul nostru. Nu putem merge mai departe așa însingurați. Copiii cred că au nevoie să li se explice, să nu-i băgăm în teamă și să încercăm să nu-L umilim pe Hristos spunându-le că acest coronavirus e mai mare decât Puterea Lui. Dar nici să nu dăm vina pe Hristos că sunt oamenii bolnavi de coronavirus, știți? Și-atunci trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce facem în lumina acestor zile, în bucurie și în joaca aceasta deplină cu copiii.

M-am uitat într-o zi, înainte de a începe și mai tare reducerea spațiului de mișcare, era o fetiță prin centrul orașului, zâmbea, era lumină toată. Îl ținea pe tatăl ei de mână și o întreb: „Ce-i cu tine?” și zice: „Păi nu m-am mai plimbat demult cu tata așa”. Au nevoie, unii copii chiar au nevoie de oameni!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: