Cea mai simplă rețetă de pastă de gogoșari
Pentru o gustare sănătoasă și rapidă, conservele sunt ideale, în special cele preparate acasă - din legume care știți cum au fost crescute.
Pentru această rețetă nu aveți nevoie decât de gogoșari, ideal dintre cei care au fost crescuți fără tratamente intensive. Aceștia trebuie să fie bine copți, fermi, majoritar roșii și cărnoși.
Gogoșarii se spală bine, se curăță de cotor, semințe și părțile stricate și se taie bucăți, după care se dau prin mașina de tocat carne. Pasta obținută în urma tocării la mașină se pune într-o oală.
Oala o puneți la fiert, la foc mediu, până ce dă în clocot, după care dați focul la mic și lăsați pe foc până ce scade și obțineți consistența dorită.
Între timp, spălați bine borcanele și capacele. Borcanele se sterilizează la cuptor pentru 10-15 minute. Acestea trebuie să fie fierbinți când le veți folosi pentru a le umple cu pasta de gogoșari. Capacele se șterg cu spirt și se lasă cu gura în sus pentru a se usca bine.
Când pasta a ajuns la consistența dorită, umpleți borcanele, având grijă să folosiți mănuși groase de bucătărie pentru a nu vă arde, iar sub borcan să puneți un vârf de cuțit - pentru ca acestea să nu se crape.
Se fixează bine capacele și se așază borcanele cu gura în jos pentru 15 minute, după care se transferă sub o pătură groasă, fiecare borcan fiind înfășurat individual în șervete de bucătărie de bumbac, unde se lasă până când se răcesc complet.
Le puteți muta apoi în cămară.
Odată deschis borcanul, dacă nu folosiți întreaga cantitate odată, păstrați borcanul la frigider, punând un strat subțire de ulei deasupra.
Spor la treabă!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro