Cea mai simplă rețetă de sos de roșii
Bogate în antioxidanți și vitamine, roșiile sunt nelipsite din alimentația celor mai mulți dintre noi.
Această rețetă este extrem de simplă și nu aveți nevoie decât de roșii. Roșii cât mai coapte, de grădină și crescute organic ar fi ideal. Nu este nevoie să folosiți un singur soi de tomate, le puteți amesteca.
Tot ceea ce trebuie să faceți este să le spălați bine și să le dați prin mașina de tocat. Le puteți lăsa cu tot cu coajă și semințe sau le puteți decoji și curăța de semințe.
Puneți-le apoi într-o oală, fără a adăuga apă. Roșiile conțin suficientă apă, fără a mai fi nevoie de adaos. Puneți oala pe foc și lăsați-o să fiarbă la foc mic, după a început să dea în clocot, până când spuma care se formează dispare de la sine. După ce roșiile au fiert bine, pasați-le cu un blender de mână, având grijă să nu vă stropiți. Dacă vreți să obțineți un sos mai gros, lăsați-l mai mult la fiert sau folosiți din start roșii cu mai multă pulpă, mai puțin zemoase.
Sosul se pune apoi în borcane sau sticle sterilizate în prealabil, fierbinți. Înfiletați bine capacele, sterilizate și ele, și lăsați borcanele la răcit, după care le puteți muta în cămară. Pentru a verifica dacă ați înfiletat bine capacele, întoarceți borcanul cu gura în jos pentru câteva secunde. Astfel veți observa capacele care permit scurgea lichidului și le veți putea schimba în timp util.
Puteți folosi acest sos la prepararea supelor, ciorbelor, tocănițelor etc.
Spor la treabă!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro