Ceapă roșie marinată

Stil de viaţă

Ceapă roșie marinată

Ideală drept garnitură pentru preparatele din carne, cartofi sau chiar adăugată în salate, ceapa marinată echilibrează gustul mâncării, dându-i o notă de prospețime.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 cepe roșii tăiate rondele subțiri
  • 3 linguri rase cu zahăr
  • o linguriță rasă cu sare
  • 50 ml oțet din vin alb
  • 200 ml de apă
  • 5 boabe de piper negru.

Ceapa se pune într-un borcan din sticlă.

Apa se pune la fiert într-un ibric, iar când dă în clocot se adaugă zahărul, sarea. Amestecați până ce ambele ingrediente se dizolvă și trageți ibricul de pe foc.

Adăugați oțetul și gustați. Marinada trebuie să fie dulce-acrișoară. În funcție de cum iese, mai puteți adăuga zahăr sau oțet.

Turnați apoi marinada peste ceapă și lăsați la răcit.

Când se răcește, închideți borcanul cu un capac și dați-l la frigider, până a doua zi.

*Puteți folosi aceeași rețetă de marinadă și pentru ceapa galbenă.

Poftă bună!

Citește despre: