Chiftele de post la cuptor

Stil de viaţă

Chiftele de post la cuptor

Delicioase și nutritive, chifteluțele de post sunt un deliciu tot timpul anului, acestea fiind ideale și pentru gustările luate la pachet.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 dovlecei tineri dați pe răzătoarea mare și puși la scurs
  • 2 cartofi fierți zdrobiți cu furculița
  • 2 morcovi dați pe răzătoarea mică
  • jumătate de cană de orez brun
  • o ceapă mare tocată mărunt
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt
  • 3 linguri de pesmet
  • 3 căței de usturoi dați prin presă
  • sare și piper.

Într-o tigaie încinsă puneți 4-5 linguri cu ulei de rapiță presat la rece, morcovul și un sfert de cană cu apă. Dați focul la mediu și acoperiți vasul cu un capac. După 2-3 minute, adăugați ceapa, amestecați și lăsați pe foc, amestecând ocazional, până ce apa scade complet, iar legumele sunt moi. Opriți focul și lăsați la răcit.

Separat, puneți niște apă la fiert, iar când începe să clocotească adăugați orezul. Lăsați-l la fiert 2-3 minute, după care scurgeți-l de apă și lăsați-l la răcit.

Amestecați într-un bol dovleceii scurși, legumele călite, orezul, cartofii, usturoiul, pesmetul și pătrunjelul. Asezonați cu sare și piper și amestecați.

Luați cu o lingură din această compoziție și dați formă chiftelelor - pe care le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți cu o pensulă chiftelele cu ulei de rapiță. Dacă aveți un recipient cu pompiță de stropit, este și mai bine.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180-190ºC pentru jumătate de oră sau până când chiftelele sunt ușor rumene deasupra.

Poftă bună!

Citește despre: