Ciorbă rapidă de fasole

Stil de viaţă

Ciorbă rapidă de fasole

Bogată în proteine, fibre, minerale și vitamine, fasolea este deseori ocolită din cauza faptului că poate provoca meteorism. Gătită însă corespunzător, aceasta este un aliment foarte nutritiv, de care nu ar trebui să vă feriți.

Pentru a prepara această, rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 căni cu fasole sau 3-4 conserve mari de fasole
  • un ardei gras roșu
  • 500-700 g de roșii
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi de mărime medie
  • sare.

Fasolea se pune la fiert. Până când este complet fiartă, i se schimbă apa de 3-4 ori.

Se transferă apoi într-o strecurătoare și se trece pe sub un jet de apă, după care se lasă la scurs.

Separat, puneți la fiert 2 litri de apă.

Când apa începe să dea în clocot, adăugați ceapa tocată mărunt, morcovul dat prin răzătoarea mare și ardeiul gras tocat cubulețe.

Acoperiți parțial vasul cu un capac și lăsați să fiarbă până ce legumele sunt moi.

Adăugați fasolea și roșiile tocate și lăsați să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, la foc mic.

Dacă mai este nevoie, adăugați acum și apă.

Asezonați cu sare, lăsați încă 1-2 minute la fiert, după care trageți vasul de pe foc.

Poftă bună!

Citește despre: