Cum procedăm după o zi de ajunare?

Foto: Oana Nechifor

Hristos a Inviat! Binecuvântați! Am si eu o intrebare - in postul Sfintelor Pasti, în care am postit pe tot parcursul, in Saptamana Mare, mai bine spus in Vinerea Mare am ajunat pana seara, dupa Prohodul Domnului am luat anafura si am vrut sa iau apoi si aghiasma mica, dar cineva mi-a spus ca nu mai pot lua aghiasma mica pentru ca trebuia sa beau inainte de a lua anafura, dar eu stiu ca aghiasma mica se bea dupa ce iei anafura si atunci nu am mai baut aghisma mica, crezand ca asa se face in ziua in care ajunezi, dar pentru linistea mea si pentru viitor as vrea sa-mi dati un raspuns, sa stiu cum sa procedez. Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
3 Mai 2014

Doamne ajută!

Aghiasma mică se ia înainte de anafură, adică întâi luăm aghiasmă, și apoi anafură, indiferent dacă postim cu ajunare sau dacă le luăm într-o zi obișnuită de peste săptămână.

Aghiasma mare se ia tot înainte de anafură. Trebuie spus însă că în anumite zone ale țării unii părinți recomandă să se ia întâi anafură și apoi aghiasmă mică. Pentru conștiința fiecăruia, cel mai bine este ca să fie întrebat duhovnicul cu privire la aceasta și să se procedeze întocmai.

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: post, ajunare

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons