Consumaţi carnea de miel cu multe legume!
În această perioadă, în care alimentele pe bază de carne de miel se întâlnesc la tot pasul, medicii recomandă consumul acestora cu multe legume. Carnea de miel are o valoare calorică ridicată şi un conţinut mare de colesterol.
Analizele de laborator au demonstrat că 100 de grame de carne de miel înseamnă 200-300 de kilocalorii şi un conţinut mare de potasiu. Organele, în special ficatul, dar şi carnea conţin foarte mult fier, care se absoarbe uşor în organism, zinc şi carnitină, cu rol energetic, şi cantităţi mici de calciu, acid folic şi vitamina E. De asemenea, carnea de miel are un conţinut de proteine ridicat, dar şi multe grăsimi saturate: 80 miligrame de colesterol la 100 de grame.
Carnea mieilor cu greutate mai mică de 10 kilograme sau cu vârsta sub 9 săptămâni poate produce probleme legate de conţinutul ridicat de colagen, ce o fac dificil de digerat, iar în caz de consum excesiv se poate declanşa atac de gută sau pot apărea afecţiuni gastrointestinale şi hepato-renale la persoanele predispuse.
Nu în ultimul rând, carnea de miel conţine multe lipide ce îi pot afecta în special pe cei cu boli cardiovasculare sau cu risc de colici biliare, pancreatită, iar conţinutul crescut de proteine poate determina alergii.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro