„Copiii plecați în străinătate sunt România care lipsește României!” – Pr. Constantin Necula

Creşterea copiilor

„Copiii plecați în străinătate sunt România care lipsește României!” – Pr. Constantin Necula

    • tineri pe stradă
      „Copiii plecați în străinătate sunt România care lipsește României!” – Pr. Constantin Necula / Foto: Ștefan Cojocariu

      „Copiii plecați în străinătate sunt România care lipsește României!” – Pr. Constantin Necula / Foto: Ștefan Cojocariu

Să-i așteptați să se întoarcă! Știți ce fac românii acolo? Minuni! Să știți, copiii dumneavoastră sunt România care lipsește României! Cu patru milioane de oameni deștepți în România nu-i vedeam pe proști prea bine, dar să sperăm că vine o vreme!

„Copiii noștri pleacă tot mai mulți în străinătate. Posturile sunt blocate. Ei pleacă până la urmă de nevoie. Ce-am putea face?”

Să-i așteptați să se întoarcă! Auziți, am fost în Europa asta în marile și foarte marile orașe ale ei, ale Italiei, ale Franței, ale Spaniei, ale Germaniei. Domnule, frumoși așa cum sunt copiii dumneavoastră nu este niciun copil din lume. Domnule, îs strașnici! Știți ce fac românii acolo? Minuni!

L-am auzit pe Înaltul Serafim spunând un lucru care m-a emoționat foarte tare! Le cerea preoților să sprijine un proiect pe care-l are cu o școală din Vaslui. Pentru știrile de la ora 17, pentru prietenii de la Adevărul, în fiecare lună Arhiepiscopia din Nuremberg trimite în țară 10.000 euro unui liceu din Vaslui pentru copii. Deci asta e doar partea cu liceele. Au alte sute de proiecte, mii de proiecte. Știți ce le-a zis Înaltul? Zice: „Măi oameni buni, cum să cerem noi bani din țară când noi în țara aia am învățat? În țara aia sunt părinții noștri, în țara aia sunt frații noștri! Noi trebuie să dăm cât putem de mult înapoi în țară!”. M-a impresionat profund! Să știți, copiii dumneavoastră sunt România care lipsește României! Cu patru milioane de oameni deștepți în România nu-i vedeam pe proști prea bine, dar să sperăm că vine o vreme!

(Fragment din conferința „Familia, casa sufletului copilului. Educația în iubire”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Prorelis”, în data de 12 mai 2016, şi l-a avut ca invitat pe Părintele Constantin Necula. Vă recomandăm să urmăriţi aici prima parte a conferinţei, iar partea a II-a – întrebări și răspunsuri – aici.)