Cu Dumnezeu de mână, toate ne merg cu spor și binecuvântare

Cuvinte duhovnicești

Cu Dumnezeu de mână, toate ne merg cu spor și binecuvântare

    • miruire
      Cu Dumnezeu de mână, toate ne merg cu spor și binecuvântare / Foto: Oana Nechifor

      Cu Dumnezeu de mână, toate ne merg cu spor și binecuvântare / Foto: Oana Nechifor

Domnul are grijă de tine și de toate lipsurile tale. El Se îngrijește de tine ca de un copil mic al Lui. El ia în grija Lui necazurile și greutățile traiului tău. Cu El, toate îți merg cu spor și binecuvântare.

O, cum nu știu oamenii că Domnul binecuvântează această viață și cu ajutorarea și purtarea de grijă a traiului vieții noastre! Când trăiești o viață îngenuncheată la picioarele Domnului, Domnul „are grijă de tine” și de toate lipsurile tale. El Se îngrijește de tine ca de un copil mic al Lui. El ia în grija Lui necazurile și greutățile traiului tău. Toate îți merg cu spor și binecuvântare.

Cei mai mulți oameni sunt veșnic îngrijorați ca Marta din Evanghelie, pentru că lipsește „partea cea bună” a Mariei din viața lor. Nu-L văd pe Domnul de mulțimea alergărilor. N-au spor și binecuvântare în traiul lor și în lucrul lor pentru că nu „caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu” (Matei 6, 33), pentru că în viața lor poruncește Marta. Eu te întreb, iubite cititorule, cum se înțeleg în viața ta cele două „surori”, Marta și Maria?

(Preotul Iosif Trifa, Mai lângă Domnul meu, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2003, p. 86)