Cum explicați textul de la Faptele Apostolilor capitolul 5, versetul 4?
Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare referitoare la un text din Faptele Apostolilor: „Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minţi tu Duhului Sfânt şi să doseşti din preţul ţarinei? Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută, nu era în stăpânirea ta?" Cum adica „vândută, nu era în stăpânirea ta"? Daca vind ceva nu mai e al meu, e a celui ce a cumparat, nu? Iertare pentru nestiinta si multumiri pentru raspuns.
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Ce înseamnă cuvintele Mântuitorului: „Să nu credeți că am venit să aduc pace pe pământ, n-am venit să aduc pace, ci sabie” și celelalte conform Matei 10, 24-36?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro
Adevărat a Înviat!
Sensul acestor cuvinte este altul. Anania și Safira aveau libertatea de a-şi vinde sau de a nu-și vinde țarina, așa cum aveau libertatea de a da doar o parte sau toţi banii pentru comunitatea. Nu aveau dreptul de a da o parte şi de a pretinde că au dat totul. Așadar, problema nu era că au păstrat o parte din bani, ci că au minţit pentru a părea duhovnicești.
Cu alte cuvinte, lor li se recunoaște dreptul asupa țarinii, cât și asupra banilor rezultați din vinderea ei, precum și dreptul de a face ceea ce doresc cu propriile bunuri până în momentul în care le-au destinat/ oferit comunității.
În plus, având în vedere faptul că în vremea aceea în comunitățile creștine foarte multe dintre bunuri erau în comun, chiar dacă au vândut acea țarină, de veniturile obținute se bucurau și ei alături de întreaga comunitate.
Spor în toate cele bune!
pr. Andrei