Cum pot avea credinţă, când nu mai cred în nimic?
Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu, în condiţiile în care nu i-am simţit niciodată prezenţa şi am avut o viaţă plină de mizerie? Nu prea mai cred în nimic pe lumea asta...
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Cum mă pot apropia de Dumnezeu?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Credinţa este un dar de la Dumnezeu. Orice dar se primeşte fără pretenţii, fără îndreptăţire, de la Dăruitor, fără să-l meriţi neapărat. Dacă doriţi să primiţi acest dar extraordinar, să vedeţi raiul în inima de taină a lumii acesteia şi prezenţa lui Dumneuzeu în lume, rugaţi-vă la Dumnezeu să vi-l dea. Rugăciunea asta, repetată iară şi iară, Doamne dăruieşte-mi credinţă!, nu se poate să fie fără de roade.
Ştiu, este multă suferinţă şi mizerie în lume, însă de multe ori ochii noştri au orbit la frumuseţea lumii, la dăruirea ei de bucurie şi de fior sfânt... Nu este nici o mizerie şi răutate în surâsul unui prunc, în mireasma unei flori, într-un cântec de dragoste curată, în sunetul valurilor spărgându-se de ţărm. Postiţi, rugaţi-vă, faceţi milostenie la cei mai nenorociţi decât dumneavoastră, staţi printre copii, flori şi copaci, ascultaţi muzica tăcerii în rugăciune, plângeţi în taină pentru păcatele pe care le-aţi săvârşit, mergeţi la un duhovnic bun, ca să vă spovediți și care să vă vindece rănile, hrăniţi-vă cu Dumnezeu prin Sfânta Împărtăşanie şi Îl veţi descoperi în fiecare şoaptă, cuvânt sau necuvânt al acestei lumi, atât de firav, că poate fugi doar din cauza unei priviri, uşor ca o petală de păpădie, pe Împăratul Cerurilor Care v-a creat, vă iubeşte şi aşteaptă plângând să vă întoarceţi la El. Restul e zădărnicie.
Pr. Ioan Istrati