Cum poți depăși depresia postnatală?
Metodele de depăşire a acestei depresii sunt diferite de la o familie la alta. Nu se poate da un sfat standard în acest caz. Este totuşi folositor în asemenea momente ca soţul şi soţia să se plimbe împreună.
Dacă femeia are depresie postnatală?
Depresia, în limbaj ascetic, înseamnă deznădejde.
Oare depresia nu poate fi privită ca un proces fiziologic?
În acest sens, situaţia este de altă natură. Dar femeia creștină are mijloace de luptă şi împotriva unei astfel de depresii, căci ea îşi recunoaşte starea şi o poate privi ca pe o deznădejde. Conştientizarea acestui fapt conduce la privirea lui ca pe unul anormal şi la dorinţa de a lupta cu el, ceea ce nu poate duce decât la însănătoşire. Metodele de depăşire a acestei depresii sunt diferite de la o familie la alta. Nu se poate da un sfat standard în acest caz. Este totuşi folositor în asemenea momente ca soţul şi soţia să se plimbe împreună. Chiar şi seara târziu, atunci când nu-ţi mai arde de plimbări, este bine ca soţii sa iasă împreună cu copilul un pic, căci nu locuim în pădure şi nu ne vor mânca urşii. Dacă nu poţi dormi, fiindcă te duc gândurile aiurea, ia copilul şi mergi să te plimbi. Lumea lui Dumnezeu este frumoasă: ninge, se vede luna, oraşul nocturn... Aceasta te trezeşte la realitate.*
(Pr. Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, trad. din lb. rusă Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, p. 178)
*Sfaturile acestea nu exclud vizita la un specialist, dacă în ciuda măsurilor luate (rugăciune, spovedanie și împărtășanie, discuții cu persoane apropiate, sport și mișcare etc.), nu se vede nici o îmbunătățire.
Îți mai recomandăm și: Sunt într-o depresie postnatală. Ce rugăciuni să citesc pentru a mă liniști?
Puterea și lucrarea iubirii adevărate este uimitoare
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro