Cum să mă rog pentru găsirea unui duhovnic?

Întreabă preotul

Cum să mă rog pentru găsirea unui duhovnic?

    • Cum să mă rog pentru găsirea unui duhovnic?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Maria
întreabă:

Bună seara, părinte! De câțiva ani nu mai am un duhovnic și tânjesc atât de mult să mă pot spovedi și împărtăși din nou. Ce rugăciuni aș putea face pentru a găsi un duhovnic? Vă mulțumesc din suflet!

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Februarie 2019

Doamne ajută!

Maria, mă bucur că tânjești după Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie. Domnul să-ți lumineze cale către acestea și către întâlnirea du El!

Una dintre rugăciunile pentru găsirea unui duhovnic este aceasta: 

Doamne, Tu care nu voiești moartea păcătosului, ci ca să se întoarcă și să fie viu, Tu care Te-ai pogorât pe pământ tocmai spre a învia pe cei ce suspină și care sunt morți prin păcat și spre a-i face vrednici să Te vadă pe Tine, Lumina cea adevărată, pe cât este cu putință omului, trimite-mi un om care să Te cunoască, pentru ca slujindu-l și supunându-mă lui din toate puterile mele, ca și Ție, și făcând voia Ta în a lui, să-Ți plac Ție, singurului Dumnezeu, și să mă învrednicesc și eu, păcătosul, de Împărăția Ta. Amin.

Folosește-o cu încredere! 

În același timp roagă-te lui Dumnezeu și cu propriile tale cuvinte, spune-i oful de pe suflet. Dacă tânjește după Dumnezeu, El nu te va lăsa fără ajutor.

În articolul de mai jos poți găsi și alți pași practici pentru găsirea unui duhovnic în link-ul de mai jos:

Ce trebuie să fac pentru a-mi găsi un duhovnic? 

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: