Cum trebuie să te pregătești pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere?

Întreabă preotul

Cum trebuie să te pregătești pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere?

    • Cum trebuie să te pregătești pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Roxana
întreabă:

Sunt niște „condiții” speciale pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere? Trebuie sa ții post negru sâmbătă?

pr Andrei Atudori a răspuns:
30 Martie 2018

Doamne ajută!

Roxana, nu putem spune să sunt niște condiții „speciale” pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere.

Trebuie să fii spovedită, să ai binecuvântarea duhovnicului pentru a te împărtăși, să îți faci canonul dinainte de împărtășire, să nu mai mănânci și să nu mai bei nimic în ziua de sâmbătă după ora 16.00/17.00 (este foarte important să îți întrebi duhovnicul cu privire la ora după care să nu mai trebuie să mănânci și să nu mai bei nimic, pentru că este posibil să existe mici diferențe de la un duhovnic la altul cu privire la această oră).

După cum probabil ți-ai dat seama, nu este obligatoriu să ții post negru, însă dacă cineva are puterea și posibilitatea să facă așa, este foarte bine. Asta ține de o alegere personală în urma unei sfătuiri cu duhovnicul.

Una peste alta, vreau să te încurajez să te împărtășești la Sfânta Înviere, dacă părintele îți va da binecuvântare. Spun asta pentru că din păcate în zilele noastre parcă nu mai este accentuată această necesitate, iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe bisericii să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: