Îndrăzniţi, eu am biruit lumea

Dacă Hristos este biruitor cu noi, atunci El este cu noi și în bucurii și în suferințe, ca să nu slăbim și să cădem pradă întristării și deznădejdii.

Îndrăzniţi, eu am biruit lumea (Ioan 16:33) a zis Domnul Iisus Hristos, Biruitorul satanei, al păcatului şi-al morţii. Aşa le-a zis iubiţilor Săi Apostoli. Iar după înviere, le-a mai zis: Iată eu cu voi sânt în toate zilele, până la sfârşitul veacului (Matei 28:20). Ţineţi minte, fraţilor, aceste două cuvinte ale lui Hristos: „Eu am biruit” şi „Eu sunt cu voi până la sfârşit.” În istoria tuturor neamurilor şi seminţiilor pământului nu se aminteşte să fi îndrăznit cineva vreodată să rostească aşa cuvinte. Căci aceste cuvinte nu sunt nişte cuvinte obişnuite, ci nişte stâlpi în jurul cărora se învârte viaţa întregii omeniri.

Dacă Hristos este biruitor cu noi, atunci El este cu noi și în bucurii și în suferințe, ca să nu slăbim și să cădem pradă întristării și deznădejdii, după cum spune și poporul sârb: „La bine să nu te înalți, iar la rău să nu deznădăjduiești”. Căci Hristos cel biruitor este Stăpânul nostru în toate bucuriile și Voievodul nostru în toate suferințele, ca să nu biruiască nici patimile, nici oamenii. Să fim ostași ai nebiruitului Voievod, asemenea Lui în lumină, dreptate, curăție, smerenie și dragoste, în aceasta stă rostul vieții Creștine.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Prin fereastra temniței, Editura Predania, 2009, p. 248)

De la același autor

Ultimele din categorie