Bucurie și culoare – ingrediente ale adolescenței

Fiţi veseli, fiţi bucuroşi şi încercaţi să aduceţi în famliie voastre, în comunitatea în care trăiţi şi, de ce nu, în toată lumea, bucuria pe care au pierdut-o oamenii mari.

Trebuie să vă stabiliţi nişte elemente fundamentale pe care să vă clădiţi viaţa voastră. Nu  este vorba doar de viaţa materială, ci şi de viaţa spirituală. Trebuie să aveţi un ideal care să treacă de această graniţă.

Voi aveţi acum posibilitatea să fiţi bucuroşi şi să vorbiţi despre fericire. Este singura perioadă din viaţa voastră când trebuie să vă bucuraţi şi să vedeţi totul în jurul vostru foarte frumos colorat. Este cea mai frumoasă perioadă din viaţa voastră, o perioadă a visurilor. Fiţi veseli, fiţi bucuroşi şi încercaţi să aduceţi în famliie voastre, în comunitatea în care trăiţi şi, de ce nu, în toată lumea, bucuria pe care au pierdut-o oamenii mari.

(Fragment din cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, rostit la întâlnirea cu un grup de elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Sibiu - 13 aprilie 2016)

De la același autor

Ultimele din categorie