Credința nu trebuie să devină prilej de ceartă!

Va veni vremea când vei discuta. Dacă ești întrebat, răspunde, dar dacă nu ești întrebat, de ce provoci discuții? Ce, cuvintele sfinte trebuie să devină prilej de ceartă și de neînțelegere între frați? Nu, trebuie să le evităm.

Ce să facem când ne certăm cu cei din familie pe motiv că ei nu înțeleg credința adevărată în Hristos, consideră că putem fi și cu Hristos și cu lumea?

Nu trebuie să avem astfel de discuții cu oamenii care nu vor să primească cuvântul lui Dumnezeu, chiar dacă ei sunt părinții și frații noștri. Va veni vremea când vei discuta. Dacă ești întrebat, răspunde, dar dacă nu ești întrebat, de ce provoci discuții? Ce, cuvintele sfinte trebuie să devină prilej de ceartă și de neînțelegere între frați? Nu, trebuie să le evităm. Să vorbim numai atunci când suntem rugați să vorbim. Cu blândețe, cu răbdare, și se va vedea rodul cuvintelor noastre pe cei care ne ascultă. Dar dacă nu este nici un rod, să așteptăm vreme mai prielnică, pentru că „vreme este pentru tot lucrul de sub cer”. Va veni vremea când vor primi cuvântul, dar nu așa, ca să ne certăm, că nu avem niciun folos din asta, mai degrabă păcătuim.

(Ieromonahul Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, Editura Cathisma, București, 2010, p. 93)

De la același autor

Ultimele din categorie