Crucea lui Hristos, ancora tuturor creștinilor

Pe Cruce, cu 2000 de ani în urmă, Domnul Iisus Hristos S-a adus ca jertfă Preasfintei Treimi şi a deschis pentru noi toţi calea spre Cer, dacă noi ne-am hotărât să-L urmăm.

Biserica lui Dumnezeu... Mare vrednicie şi mare sfinţenie se află în ea! Cupola ei este încununată de cruce. Pe Cruce, cu 2000 de ani în urmă, Domnul Iisus Hristos S-a adus ca jertfă Preasfintei Treimi şi a deschis pentru noi toţi calea spre Cer, dacă noi ne-am hotărât să-L urmăm. Crucea bisericii este precum o ancoră. Da, crucea e o ancoră; în învolburarea mării de necazuri şi de năpaste lumeşti, ale cărei valuri lovesc nemilos Biserica cea asemenea unei corăbii, ancora se arată ca un simbol al nădejdii în Iisus Hristos. Priveşte, iubitul meu frate, şi tu, iubita mea soră, la cupola cu cruce a bisericii, în zilele însorite. Câtă strălucire, câtă lumină, câtă slavă!

(Preot Maxim Kozlov, Spovedania copiilor. Sfaturi practice pentru preoţi, părinţi şi copii, traducere din limba rusă de Gheorghiţă Ciocioi, Editura de Suflet, Bucureşti, 2014, p. 92)

De la același autor

Ultimele din categorie