Dumnezeu vrea să stăm cât mai mult de vorbă cu El

Noi, creștinii, suntem datori să ne rugăm întotdeauna, în orice vreme și în orice loc, lui Dumnezeu. Și ori de ni se va împlini cererea, ori de nu ni se va împlini, noi să-I mulțumim Lui.

Mare lucru este rugăciunea, mare putere are și mult har aduce ea credincioșilor care se roagă, însă numai atunci când este făcută după voia lui Dumnezeu. Noi, creștinii, suntem datori să ne rugăm întotdeauna, în orice vreme și în orice loc, lui Dumnezeu. Și ori de ni se va împlini cererea, ori de nu ni se va împlini, noi să-I mulțumim Lui. El uneori ne împlinește cererile, alteori nu, fiindcă, mai înainte de a cere noi, știe cele ce ne folosesc și cele ce ne păgubesc.

Totuși, pentru a dobândi ceea ce ne este nouă de folos trebuie să ne rugăm. Părinții, adeseori, când sunt rugați de copiii lor iubiți să le dea ceva, nu le dau fiindcă iubește rugăciunea lor, dorește să-i mai audă rugându-se. Tot astfel și iubitorul de oameni și mult-milostivul Dumnezeu uneori nu ne dă ceea ce cerem fiindcă ne iubește și vrea să stăm cât mai des și mai mult de vorbă cu El, pentru a scăpa de multe ispite, dureri și primejdii.

(Protosinghelul Nicodim MăndițăÎnvățături despre rugăciune, Editura Agapis, București, 2008, p. 57)

De la același autor

Ultimele din categorie