Fiecare om are un înger păzitor

Mare îmi este bucuria când se aduce vorba despre Îngeri! Este o desfătare a inimii numai să auzi pomenindu-se despre aceste creaturi.

Mare îmi este bucuria când se aduce vorba despre Îngeri! Este o desfătare a inimii numai să auzi pomenindu-se despre aceste creaturi. Imediat mintea ne zboară la frumuseți negrăite, la dumbrăvi minunate, la întâmplări deosebite din povestirile pentru copii. Și parcă tot gândindu-te, auzi pași de îngeri și bătăi de aripi în jurul tău. Totul se luminează și aerul din jur este proaspăt, și-n inimă coboară bucuriile care nu se mai termină.

Iată dovada faptului că fiecare are un înger păzitor dat de Dumnezeu de cum venim pe lumea aceasta; iar tot despre noi, după ce vom pleca în Țara de peste veac, Iisus spune: „Că nu vom putea muri, căci vom fi ca îngerii și vom fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai Învierii!” (Luca 20, 36). Omul este opera lui Dumnezeu, operă de culme, iar atunci când vom înțelege aceasta ne vom comporta în consecință și îngerul păzitor nu ne va mai părăsi niciodată! Dumnezeu să ne mângâie inimile și să ne întărească în orice lucru și cuvânt bun!

(PS Calinic Argatu, episcop al Argeșului și Muscelului, Veșnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, București, 2006, p. 22)

De la același autor

Ultimele din categorie