Frumusețea crinului

Cuvinte duhovnicești

Frumusețea crinului

    • Frumusețea crinului
      Frumusețea crinului

      Frumusețea crinului

În mijlocul unui strat de flori al Ancuţei, se vedea strălucind un crin alb ca zăpada. Copila, nu mai puţin gingaşă decât crinul, privea în fiecare dimineaţă florile din grădină.

Pentru Ancuța era o mare bucurie să vadă cum, în răsăritul soarelui, picăturile de rouă străluceau pe frunzele şi petalele florilor. Cu iubire şi recunoştinţă, îşi înălţa gândul către Cel Care a făcut soarele, seninul cerului, roua şi florile.

Părinţii Ancuţei împărtăşeau bucuriile atât de curate ale scumpei lor fiice, şi adesea ziceau între ei că e atât de frumoasă şi de nevinovată ca şi crinul.

Dar, vai, în iarna acelui an, înainte de a împlini şapte ani, fata a murit. Când a venit din nou primăvara şi mama ei a văzut crinul înflorit, amintirea morţii fiicei sale i-a sfâşiat inima. Fiind cuprinsă de dor, a început să plângă şi să verse multe lacrimi.

Atunci soţul ei, mângâind-o, i-a zis:

— Ţii minte că la început acest crin arăta ca o biată buruiană şi era dosit în colţul din spate al grădinii? Văzând că nu-i mergea bine, l-am scos din locul lui. Dar Ancuţa noastră era mâhnită şi zicea că e păcat că l-am luat de acolo. După ce l-am strămutat într-un loc mai prielnic şi crinul a devenit podoaba grădinii, Ancuţa s-a bucurat şi mi-a mul­ţumit. De aceea te rog, draga mea, să nu mai plângi după fiica noastră, căci ea, prin frumuseţea şi nevinovăţia ei, era asemenea crinului. A fost stră­mutată din braţele noastre într-un loc mai prielnic, unde se bucură de o fericire deplină şi de o viaţă nepieritoare.

Mâna Domnului cea bună a luat-o dintre noi,

Ca pe-o floare-n Rai s-o pună, la un loc făr' de nevoi.

(În căutarea bucuriei, Editura Sophia, București, 2009, p. 32)

Citește despre: