Harul deplin poate fi găsit numai în Biserică

Biserica, după mărturia părintelui Sofronie, nu este o realitate a trecutu­lui, de vreme ce şi azi există părinţi duhovnicești care au aceeaşi experienţă cu părinţii din vechime.

Biserica cea una şi unică deţine adevărul şi deplinătatea harului lui Dumnezeu: „Învăţătura Bisericii, care a luat forma ei finală în Sinoadele Ecumeni­ce, nu poate suferi nici o schimbare. Toate prelucrările ştiinţifice ulterioa­re trebuie în mod necesar să fie de acord cu faptul că s-a dat descoperirea dumnezeiască şi s-a întipărit în învăţătura Sinoadelor Ecumenice ale Bise­ricii. Acelaşi lucru este valabil şi despre har. Deplinătatea harului poate fi găsită doar în una şi singură una Biserică”.

Biserica, după mărturia părintelui Sofronie, nu este o realitate a trecutu­lui, de vreme ce şi azi există părinţi duhovnicești care au aceeaşi experienţă cu părinţii din vechime.

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul VlasieCunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, p. 141)

De la același autor

Ultimele din categorie