Cine iubește este cu adevărat bogat

Bogat nu este acela care deține lucruri sau bani, ci acela care dă. În facerea de bine se afla bogăția și tot sensul bogăției.

Primul dintre toate bunurile acestei vieţi este iubirea. Cine iubeşte este cu adevărat bogat. Bogat nu este acela care deţine lucruri sau bani, ci acela care dă. În facerea de bine se afla bogăţia şi tot sensul bogăţiei.

Şi dacă vei vrea să te faci părtaş problemelor oamenilor şi îi vei compătimi şi vei suferi împreună cu ei, atunci vei fi foarte aproape de Dumnezeu şi Dumnezeu va fi cu tine. Şi dacă vei face ceva şi mai mult, adică nu numai să le trăieşti pe acestea, dar şi să te străduieşti căutând soluţionarea acestora, atunci Dumnezeu va fi cu tine pentru totdeauna.

„Să-l ajuţi pe om duhovniceşte, să renască, să-și schimbe viața. lată ce are cu adevărat valoare! Poţi să-l saturi pe flămând, să-l găzduieşti pe cel fără acoperiş, să-l alini pe bolnav, sau chiar să şi-l vindeci şi să-i adaugi 20 de ani de viaţă, dar dacă nu l-ai ajutat să se pocăiască, pentru a deveni locaş al Sfântului Duh, nu ai făcut nimic”.

(Părintele Eusebiu Giannakakis, Să coborâm cerul în inimile noastre, Editura Doxologia, Iaşi,2014, p.23)

De la același autor

Ultimele din categorie