Maica Domnului nu uită pe nimeni dintre cei care i se roagă

Să ne rugăm ca Maica Domnului să ne trimită și nouă, celor afundați în patimi și păcate, bucuria ei neașteptată, să înmoaie inimile noastre și să le umple de smerenie și dragoste față de aproapele.

Fiecare dintre noi poate spune că este neputincios și că peste tot în jurul lui întâmpină piedici și ispite, care nu sunt prea ușor de ocolit. Într-adevăr, suntem neputincioși și slabi, iar ispitele sunt foarte multe: de la propriul nostru trup, care luptă totdeauna împotriva duhului nostru, de la lume care, după cuvântul lui Dumnezeu, zace cu totul în rele și, în sfârșit, de la vrăjmașul diavol care, răcnind ca un leu, caută să piardă câte un suflet creștin.

Însă, dragii mei, noi avem o scăpare de nădejde și un acoperământ în persoana Maicii Domnului. Să avem nădejde tare că ea totdeauna va fi cu noi, oriunde am fi și oricum am trăi, și că nu ne va uita de vom alerga la ea cu rugăciune fierbinte. Să ne rugăm ca ea să ne trimită și nouă, celor afundați în patimi și păcate, bucuria ei neașteptată, să înmoaie inimile noastre și să le umple de smerenie și dragoste față de aproapele.

(Arhimandritul Chiril Pavlov, Lauda Maicii Domnului, Editura Egumenița, Galați, 2012, p. 13)

De la același autor

Ultimele din categorie