Pacea ține de mărirea care I se dă sau I se refuză lui Dumnezeu

Dumnezeu a dat multe lucruri oamenilor, dar trei lucruri nu le-a dat în întregime. Acestea sunt: Viața, Adevărul și Pacea.

Unul din rosturile pentru care Dumnezeu a trimis pe Fiul Său în lume a fost și acesta, să pacifice oame­nii. Chiar cântarea îngerilor, la Nașterea lui Iisus, avea cuvintele „Mărire întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace!”. Din aceste cuvinte e limpede: că pacea pe pământ e în funcție (în legătură) de mărirea care I se dă sau I se refuză lui Dumnezeu.

Dumnezeu a dat multe lucruri oamenilor, dar trei lucruri nu le-a dat în întregime. Acestea sunt: Viața, Adevărul și Pacea.

Toată istoria oamenilor pe pământ dovedește că singuri, cu de la ei putere, nu-și pot asigura nici Viața, de vreme ce e mereu pândită de moarte – nu-și pot asigura nici Adevărul, și, tot așa – nu-și pot asigura singuri nici Pacea. Dar le au oricând, când oamenii sunt pe pace cu Dumnezeu, fiindcă Dumnezeu este și Adevărul și Viața și Pacea.

(Părintele Arsenie BocaDin învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Rostul încercărilor, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2008, pp. 205-206)

De la același autor

Ultimele din categorie