De fiecare dată când ne întoarcem la Tatăl ceresc, în Biserica lui Dumnezeu Cel Viu, din morţi ce eram devenim vii şi plăcuţi lui Dumnezeu. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Care este prima treaptă a spovedaniei? Să conştientizezi păcatul. Care este a doua? Căinţa. Ce spune Evanghelia? Căci şi fiul risipitor a conştientizat, şi-a dat seama unde se află, şi-a dat seama că mănâncă roşcove cu porcii, s-a căit şi a zis aşa: „Mă voi duce la tatăl meu şi îi voi zice: «Tată, am greşit la cer şi înaintea Ta. Primeşte-mă ca pe ultimul, ca pe un argat, dar primeşte-mă la tine în casă»”.
Şi aşa a făcut şi s-a dus. Ce a urmat, dacă a procedat aşa? A urmat iertarea şi răsplata: a făcut un ospăţ pentru el. Aşa şi pentru noi. Dumnezeu se bucură şi îngerii se bucură în ceruri când ne întoarcem de la păcat.
Şi vrem să facem aceasta şi de fiecare dată când ne întoarcem la Tatăl ceresc, în Biserica lui Dumnezeu Cel Viu, din morţi ce eram devenim vii şi plăcuţi lui Dumnezeu. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
(Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 78)

Despre Părintele Nicolae Tănase
A ridicat o biserică în plin comunism și a consolidat comunitatea de credincioși. Apoi, după Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre avorturi și despre păcatul unor astfel de crime. Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii.