De ce este bine să mâncăm fenicul
Feniculul este o plantă perenă apreciată atât în gastronomie, cât și în medicina naturistă. Atât semințele, cât și bulbii săi sunt folosiți pentru a da savoare mâncărurilor și pentru a ameliora diverse afecțiuni, în special cele digestive.
Plantă erbacee, perenă, înaltă, între unui și doi metri, feniculul (Foeniculum vulgare) face parte din familia Apiaceae.
În compoziția feniculului găsim fibre, proteine, carbohidrați, vitamine (A, C, B6, B9, D, K), minerale și oligoelemente (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, mangan, seleniu), antioxidanți, uleiuri volatile și aminoacizi.
Între cele mai importante beneficii aduse sănătății amintim:
- stimulează digestia leneșă, combate balonarea
- reduce disconfortul abdominal
- combate stresul oxidativ
- stimulează sistemul imunitar
- normalizează valorile tensiunii arteriale
- echilibrează electroliții din orgaism
- reduce inflamațiile
- stimulează sinteza naturală a colagenului
- reglează glicemia din sânge
- susțin sănătatea sistemului osos
- scade riscul apariției bolilor cardiovasculare, a cancerului, a bolilor neurologice, a diabetului de tip 2 și a obezității
- ameliorează simptomele menopauzei
- crește secreția de lapte matern
- are efect sedativ, laxativ, diuretic, antispastic, antiparazitar, antiinflamator
- susține scăderea în greutate
- susține buna funcționare a sistemului reproducător feminin
- combate stresul
- susține sănătatea oculară
- combate indigestia
- activează metabolismul
- crește absorbția fierului.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Despre urzica-vie
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro