Dragă Sfinte Nicolae…

Creşterea copiilor

Dragă Sfinte Nicolae…

    • Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Pe 6 decembrie, când este ziua ta, sunt convins că toți copiii te așteaptă în pragul ușii să le aduci bunătăți. Tu ești bun cu toți și fiecare copil simte atunci că este iubit de tine și uită un pic de grija bolilor și a necazurilor. În fiecare an te-am așteptat cu emoție și cu bucurie. Anul acesta o să citesc în ajun Acatistul tău.

Eu sunt Andrei, elev în clasa a IV-a, iar doamna mea învățătoare este foarte drăguță și ne oferă o educație bună. Sunt un copil silitor și îmi place mult școala.

În fiecare an recitesc viața ta minunată și îmi dau seama cât de bun, dar și drept ești tu. De-a lungul anilor am văzut că ai făcut multe fapte de milostenie cu cei care aveau nevoie, dar ai fost și aspru cu cei care greșeau. Am văzut că ai fost foarte credincios și ai postit încă de când erai mic. Și mie îmi place să postesc și, mai ales, să merg la Biserică și să cânt la strană. Acolo mi se pare că sfinții vorbesc cu mine și îmi spun să fiu mereu aproape de ei și de Dumnezeu. 

Știu că îndrăznesc poate prea mult, dar vreau să încerc totuși să îți cer ceva: aș vrea ca toată familia mea să fie sănătoasă, să nu ajungă nimeni la spital și, dacă o să se îmbolnăvească, să nu fie prea rău. Cred că anul acesta a fost unul cam dificil, la fel ca și cel care a trecut, deoarece a apărut această boală urâtă care a adus multe probleme și chiar moarte multor oameni. Sper ca măcar la anul să dispară această boală și toți să fim bucuroși ca înainte. Cât eram de fericiți, nu aveam grija bolii, a măștii, a imposibilității de a ne juca împreună! Aș mai vrea ceva: mie îmi sunt foarte dragi toți colegii mei de clasă și ți-aș cere să ai grijă și de ei!

Pe 6 decembrie, când este ziua ta, sunt convins că toți copiii te așteaptă în pragul ușii să le aduci bunătăți. Tu ești bun cu toți și fiecare copil simte atunci că este iubit de tine și uită un pic de grija bolilor și a necazurilor. În fiecare an te-am așteptat cu emoție și cu bucurie. Anul acesta o să citesc în ajun Acatistul tău și sunt convins că atunci când vei veni, nu vei uita și de niște mandarine... Celor care nu au bani de mâncare, poate le aduci ceva mai mult să fie un pic mai fericiți. 

M-am emoționat deja și nu știu ce să-ți mai spun. Așa că închei scrisoarea aceasta și aștept cu mare drag ziua ta pentru care îți urez încă de pe acum „La mulți ani!” 

Cu drag, 

Andrei

*Eseu scris de Andrei, elev în clasa a-IV-a și desemnat cu premiul al-III-lea la Concursul de eseuri „De vorbă cu Sfântul Nicolae”, desfășurat de portalul doxologia.ro, în colaborare cu Librăria Doxologia și cu Editura Doxologia în perioada 20 noiembrie – 30 noiembrie 2021, și s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani.