Dulceață de mango și ananas
Aromată și exotică, această dulceață va deveni, cu siguranță, una dintre preferatele dumneavoastră!
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1.5 kg de ananas
- 2.6 kg de mango
- 1 kg de zahăr
- o lămâie organică, zemoasă
- 50 g de ghimbir.
Ananasul se curăță de coajă, se îndepărtează partea lemnoasă din mijloc și se taie cubulețe.
Mango trebuie să fie copt, iar pulpa să fie ușor moale. De asemenea, se curăță de coajă, se îndepărtează sâmburele și se taie pulpa cubulețe.
Puneți pulpa fructelor într-o oală încăpătoare. Adăugați ghimbirul curățat de coajă și tăiat în fâșii subțiri. Stoarceți deasupra sucul lămâilor, adăugați zahărul, amestecați ușor și puneți oala în frigider, până a doua zi.
A doua zi se pune oala la fiert, la foc mediu, până când amestecul dă în clocot, după care se dă focul la mic.
Se adună spuma care se ridică și se aruncă.
Dulceața se lasă pe foc până când scade, siropul este legat, iar fructele devin ușor translucide.
Transferați dulceața în borcane sterilizate, pe care le sigilați imediat cu capace curate.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro