Dulceață de trandafir

Stil de viaţă

Dulceață de trandafir

Extrem de parfumată, dulceața de trandafir este una dintre micile plăceri ale vieții. Ea trebuie savurată îndelung, linguriță cu linguriță.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g de petale de trandafir rosa damascena
  • 900 g de zahăr
  • sucul a trei lămâi mari
  • 450 ml de apă.

Trandafirii întregi se scufundă în apă rece și se scutură, procesul repetându-se de 3-4 ori, schimbând apa de fiecare dată. Următorul pas este să-i întindeți cât mai răsfirat pe șervete de bucătărie absorbante și să-i lăsați la zvântat măcar o oră, într-o cameră în care circulă aerul, dar nu în bătaia directă a soarelui. După ce s-au zvântat, se desprind petalele și se pun într-un vas încăpător. Se toarnă deasupra 5-6 linguri cu zahăr și se freacă petalele energic între palme, până își pierd din volum și se umezesc.

Apa cu zahărul rămas și sucul de lămâie se pun la fiert într-o oală. Când zahărul este complet dizolvat și siropul a început să dea în clocot se adaugă petalele, se amestecă și se lasă la fiert până când siropul se leagă (se pune o picătură într-un pahar cu apă rece și, când se formează o bilă ușor gumată și consistentă, înseamnă că este gata). Se gustă și se mai adaugă zahăr, dacă mai este nevoie. Trebuie să rețineți că această dulceață trebuie să fie una dulce, chiar foarte dulce.

Se trage vasul de pe foc, se lasă 5 minute, după care se transferă dulceața în borcane sterilizate, nu foarte fierbinți. Se pun borcanele cu gura în jos pentru 10-15 minute, după care se transferă sub o pătură groasă, cu capacul în sus. Când borcanele sunt complet reci, se pot muta în cămară.

Poftă bună!

Citește despre: