Dulceață din coajă de pepene roșu

Stil de viaţă

Dulceață din coajă de pepene roșu

Specifică zonei de pe lângă Dunăre, dulceața din coajă de pepene roșu se făcea odată cu venirea toamnei, ca deliciu pentru zilele de iarnă.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de coajă groasă de pepene
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 1 kg de zahăr
  • 1, 5 litri de apă.

Coaja bine spălată se taie cubulețe și se pune la fiert în apă până când se înmoaie. Apoi, acestea se scot cu o spumieră și se pun într-o sită, la scus.

În apa în care au fiert cojile se pune zahărul și se fierbe până când siroul se leagă. Se adaugă cojile și se fierb, până când amestecul devine lipicios și bine legat.

Se adaugă, acum, sucul de lămâie, se mai fierbe vreo 5 minute, după care dulceața se pune în borcane sterilizate.

Se închid bine și se pun cu gura în jos pentru 5-10 minute, după care se mută sub o pătură groasă și se lasă acolo până când se răcesc complet.

Poftă bună!

Citește despre: